ГЛИБОКОВОДНИЙ КОНТЕЙНЕРНИЙ ТЕРМІНАЛ У ГДАНСЬКУ ЗДІЙСНЮЄ РЕБРЕДИНГ

ГЛИБОКОВОДНИЙ КОНТЕЙНЕРНИЙ ТЕРМІНАЛ У ГДАНСЬКУ ЗДІЙСНЮЄ РЕБРЕДИНГ

Глибоководний контейнерний термінал у польському Гданську, відомий усім як DCT Gdansk, тепер іменується Baltic Hub. За словами представників оператора, новий бренд свідчить про те, що даний термінал має стати головним центром морських контейнерних перевезень на Балтиці.

Повідомлення про ребрединг збіглося у часі з початком будівництва третього глибоководного причалу на цьому терміналі, уведення в експлуатацію якого суттєво збільшить пропускну спроможність. Також відомо що на новому причалі можна буде приймати контейнерні судна нового покоління.

Baltic Hub належить компанії PSA International (40 відсотків), Польському фонду розвитку (30 відсотків) та IFM Global Infrastructure Fund, (30 відсотків). Перший причал на терміналі почав працювати у 2007 році під назвою DCT Gdansk. Він також був глибоководним та дозволяв обробляти до 500 тис. TEU. Коли у 2021 році запустили другий причал, потужність збільшилася до 2,09 млн TEU.

Нині термінал сприймають як транспортні ворота до Центральної та Східної Європи. Окрім Польщі, вантажі звідси отримують Чехія, Угорщина, Німеччина та інші країни. Загальна довжина причалів становить 1300 м.

Третій причал мають закінчити у 2025 році. Його довжина становить 717 м, а глибина – 17,5 м. Прилегла площа – 36,5 га. Передбачено встановлення 20 напівавтоматичних козлових кранів на рейках (RMG) для контейнерного майданчика.

Джерело: https://logist.fm/news/glibokovodniy-konteynerniy-terminal-u-gdansku-zdiysnyuie-rebreding

No Comments

Post a Comment